Brambory na kari
Suroviny
- 750 g Brambory
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 6 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 986.9 mg
- Vláknina 12119.8 mg
- Vitamín A 12119.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Rajčata spaříme pod horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
3
V misce smícháme česnek a kari v 1 dl vody, dochutíme zázvorem.
-
4
V jiné mice smícháme mouku s jogurtem.
-
5
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání v něm snažíme 20 minut nakrájené brambory. Potom k nim přidáme rajčata a jarní cibulky, směs česneku s kari kořením a vše krátce povaříme. Nakonec do směsi vmícháme jogurt s moukou a dobře prohřejeme. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.