Hovězí pečeně na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 77.2 mg
- Vláknina 1569.3 mg
- Vitamín A 1569.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Maso touto směsí ze všech stran potřeme.
-
2
Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
-
3
V době, kdy pečeme maso, opláchneme vodou petrželovou nať a nasekáme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
-
4
Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželovou nať a cibuli, a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
-
5
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.