Kančí plátky na slanině s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 98 g
- Sodík 1172 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 365.2 mg
- Vláknina 5686.7 mg
- Vitamín A 5686.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu na hranolky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku posekáme. Do pekáčku vložíme slaninu a částečně rozškvaříme. Přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, zakápneme octem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a zvolna pečeme. Po 20 minutách přisypeme mrkev, cibuli, chilli papričku, podle potřeby podlijeme a dopečeme.
-
2
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a přelijeme šťávou z pekáčku.