Kančí plátky v pivě
Suroviny
- 400 g Cibule
- 300 g Chléb konzumní
- 12 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 150 g Sádlo škvařené
- 1 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 2 g Jalovec
- 1000 g Kančí kýta
- 20 g Paprika mletá sladká
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 800 ml Vývar z hovězích kostí
- 30 ml Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1253 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 723.5 mg
- Vláknina 5256.7 mg
- Vitamín A 5256.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, polovinu cibule pokrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, zpěníme, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, kmínem, podlijeme vývarem, octem a za občasného podlévání dusíme téměř do měkka. Necháme šťávu vydusit na tuk, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme pivem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
-
3
Plátky masa upravíme na talíře i s pivní omáčkou, ozdobíme kroužky cibule, podáváme s chlebem.