Kančí roláda na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 200 g Cibule
  • 1000 g Kančí maso
  • 200 g Slanina vepřová
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 4 g Nové koření celé
  • 5 g Jalovec
  • 3 g Pepř černý celý
  • 50 g Hořčice Dijonská
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1304 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 46.9 mg
  • Draslík 469.1 mg
  • Vláknina 6038.3 mg
  • Vitamín A 6038.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso odblaníme, rozřízneme na větší plát, naklepeme, potřeme hořčicí, zavineme do rolády, povrch osolíme, opepříme a ovážeme provázkem. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo přisypeme slaninu s cibulí, osmažíme, roládu vložíme do pekáčku, přidáme slaninu s cibulí i se sádlem, podlijeme troškou vody, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, bobkovým listem a dáme do trouby péct. Podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu