Zapékané chlebíčky - canapés
Suroviny
- 400 g Chléb celozrnný pšeničný
- 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 200 g Sýr krémový
- 80 g Česnekové máslo
- 300 g Pyré rajčatové
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Šalotka
- 3 ks Cibule lahůdková
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1052 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 120.5 mg
- Draslík 780.1 mg
- Vláknina 23953.7 mg
- Vitamín A 23953.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z plátků celozrnného chleba vykrojíme formou malé kulaté chlebíčky ve velikosti formy na malé lívanečky.
-
2
Očistíme a pokrájíme šalotku, kterou zpěníme v pánvi na česnekovém másle dorůžova. Chlebíčky potřeme rozehřátým máslem s cibulkou a dáme je do rozpáleného lívanečníku (ve kterém smažíme malé lívanečky). Chlebíčky přitiskneme ke dnu a osmažíme dozlatova.
-
3
Omyjeme petrželku, pažitku a rozmarýn. Bylinky drobně posekáme, pažitku si odložíme na ozdobení. Omyjeme lahůdkovou cibuli a též ji drobně pokrájíme.
-
4
Připravíme si pomazánku na potření: Do misky dáme rajčatové pyré, krémový sýr, bylinky, cibulku, sůl, cukr a pepř. Směs důkladně promícháme a potřeme chlebíčky. Vložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Na každý chlebíček položíme plátek rajčete, osolíme, opepříme pepřem 4 barev a navrch položíme plátek sýru. Chlebíčky dáme do trouby zapéct. Pečeme při 200°C přibližně 5-10 minut, jen do doby než se začne sýr roztékat. Chlebíčky posypeme pažitkou a ihned servírujeme.