Jelení plátky dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 80 g Cibule
  • 100 g Kompot broskvový
  • 300 g Veka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 3 g Jalovec
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 900 g Jelení kýta
  • 300 ml Víno červené
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1439 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 805.6 mg
  • Vláknina 3785 mg
  • Vitamín A 3785 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, broskve v kompotu scedíme a nakrájíme na slabé plátečky.

  • 2

    V pánvi roztavíme sádlo, plátky kýty osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletou paprikou a osmažíme na sádle z obou stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme červeným vínem, ochutíme česnekem, přidáme slaninu, broskve, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pánve. Jako přílohu podáváme plátky bílé veky.

Komentáře k receptu