Pečené rybí filé s paprikovou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 27 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 85.1 mg
- Vláknina 1513 mg
- Vitamín A 1513 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme majonézu se lžící kečupu a podle chuti přidáme mletou sladkou papriku, pepř a sůl.
-
2
Trochu papriky smícháme s rozpuštěným máslem a další s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce.
-
3
Rybí filé nakrájíme na porce, které osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej s paprikou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme paprikou ochuceným máslem.
-
5
Podáváme s ochucenou majonézou, posypané nasekanou petrželovou natí.