Rybí filé smažené na bylinkovém másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 84 mg
- Vláknina 1403 mg
- Vitamín A 1403 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bazalku nasekáme najemno, polovinu smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
-
2
Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej s bazalkou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme ochuceným máslem.
-
4
Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané natí petrželky.