Arašídová omáčka
Suroviny
- 200 ml Mléko polotučné
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pasta Sambal Oelek
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Máslo arašídové
- 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 5.9 mg
- Draslík 137.6 mg
- Vláknina 2191.8 mg
- Vitamín A 2191.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Arašídovou pastu rozmícháme v mléce, vmícháme do vývaru a prohřejeme. Přidáme sójovou omáčku a pastu sambal oelek a vaříme asi 10min do zhoustnutí. Poté přidáme prolisovaný česnek, nasekaný koriandr a základní hnědou omáčku. Ochutíme solí a pepřem a osladíme.
-
2
Omáčka je vhodná k rybám, zejména k tresce.