Arašídová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pasta Sambal Oelek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 5.9 mg
  • Draslík 137.6 mg
  • Vláknina 2191.8 mg
  • Vitamín A 2191.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Arašídovou pastu rozmícháme v mléce, vmícháme do vývaru a prohřejeme. Přidáme sójovou omáčku a pastu sambal oelek a vaříme asi 10min do zhoustnutí. Poté přidáme prolisovaný česnek, nasekaný koriandr a základní hnědou omáčku. Ochutíme solí a pepřem a osladíme.

  • 2

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k tresce.

Komentáře k receptu