Těstovinová rýže se špenátem
Suroviny
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Těstovinová rýže
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 33 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 2 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 208.5 mg
- Vláknina 2443.3 mg
- Vitamín A 2443.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstovinovou rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
-
2
V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 3 minuty. Přidáme nasekaný česnek, koriandr, římský kmín a cayenský pepř. Promícháme a restujeme 1 minutu. Přidáme omytý špenát a mícháme ještě 3 minuty.
-
3
Na špenát položíme těstovinovou rýži. Oboje vidličkou promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
-
4
Ihned podáváme.