Těstovinová rýže se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Těstovinová rýže
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 33 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 208.5 mg
  • Vláknina 2443.3 mg
  • Vitamín A 2443.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstovinovou rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 3 minuty. Přidáme nasekaný česnek, koriandr, římský kmín a cayenský pepř. Promícháme a restujeme 1 minutu. Přidáme omytý špenát a mícháme ještě 3 minuty.

  • 3

    Na špenát položíme těstovinovou rýži. Oboje vidličkou promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu