Kuřecí salát s mandarinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 9 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 56.8 mg
- Vláknina 1031.7 mg
- Vitamín A 1031.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu. Uvařená kuřecí prsa nakrájíme na tenké delší plátky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme po obou stranách. Opečené maso udržujeme teplé.
-
2
Připravíme si dresink. Do malé misky nakrájíme štěrbák kadeřavý a přidáme mandarinky. Podle chuti přilijeme šťávu z kompotu a důkladně promícháme.
-
3
Oloupaný prolisovaný česnek v malé misce smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Okraje každého plátku veky namočíme do česnekového oleje a naskládáme na plech. Ten vložíme do nahřáté trouby a upečeme do křupava.
-
4
Na talíře rozdělíme mandarinky smíchané se štěrbákem. Do středu naaranžujeme teplé maso, které přelijeme dresinkem. Ke každé porci přidáme dva krajíce opečené veky a podáváme.