Hovězí perkelt s rajčaty a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 420 mg
- Vláknina 5962.2 mg
- Vitamín A 5962.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, posypeme paprikou, zamícháme a krátce smažíme. Pak k cibuli přidáme kostičky masa a prudce ho po všech stranách osmahneme. Když pustí šťávu, směs opepříme a osolíme, podlijeme vývarem a dusíme. V průběhu dušení občas zamícháme a podle potřeby podléváme.
-
4
Po 15 minutách dušení přidáme nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme přikryté poklicí doměkka.