Bylinkové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 320 mg
  • Vláknina 6989.5 mg
  • Vitamín A 6989.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse smícháme dohromady mouku s mlékem, lehce zamícháme a postupně přidáváme prášek do pečiva, sůl, koření a na závěr prolisujeme česnek. Zamícháme a hněteme, dokud nevznikne pevné těsto.

  • 2

    Na pomoučené desce z těsta tvarujeme bochánky, které na vrcholu nařízneme do kříže nožem. Všechny bochánky vyskládáme na vymazaný plech.

  • 3

    Gril rozehřejeme na maximální teplotu a dáme na rošt plech s bochánky. Plech přikryjeme druhým plechem a necháme grilovat 25 minut, dokud se na pečivu neudělá zlatá kůrka.

Komentáře k receptu