Omeleta se smaženými hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 332.8 mg
- Draslík 407.8 mg
- Vláknina 4300.8 mg
- Vitamín A 4300.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme připravené hranolky a osmahneme je dozlatova. Do pánve přisypeme na tenké plátky nakrájenou papriku, nakrájené olivy a vše zahřejeme. Nakonec vmícháme umyté špenátové listy, na kostky nakrájený sýr, omeletu už nemícháme. Vezmeme připravená vejce a polijeme suroviny na pánvi. Stěrkou nadzvedáme okraje omelety a smažíme je 10 minut.
-
3
Před dokončením smažení pánev vložíme do nahřáté trouby a omeletu dopečeme přibližně 5-10 minut dozlatova.
-
4
Upečenou omeletu nakrájíme na porce, které ihned podáváme.