Salát z rybích jiker - Taramosalata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 37 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 124.7 mg
- Draslík 149.2 mg
- Vláknina 4010.8 mg
- Vitamín A 4010.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.
-
2
Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici.