Vine brûlée
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 0 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 498.7 mg
- Vláknina 16085.2 mg
- Vitamín A 16085.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno vlijeme do většího hrnce a přidáme k němu koření: skořici, hřebíčky, muškátový oříšek a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a jednoho chemicky neošetřeného pomeranče.
-
2
Přivedeme k varu. Silné víno můžeme na povrchu zapálit a oflambovat.
-
3
Z toho také vznikl název brûlée, který v překladu znamená ohořelý.