Salát z listového špenátu
Suroviny
- 150 g Ořechy vlašské
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Sýr Feta
- 150 g Olivy zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Citrony
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 407.5 mg
- Vláknina 8927.5 mg
- Vitamín A 8927.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. V pánvi se dvěma lžícemi oleje papriku opečeme tak, aby na povrchu zhnědla.
-
2
Dresink: Do hrníčku nebo na hluboký talíř dáme olej, vymačkanou citrónovou šťávu, cukr, pepř, sůl a vše dobře prošleháme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vsypeme ořechy a opékáme, aby dostali hnědou barvu.
-
3
Připravenou papriku nakrájíme na tenké proužky, dáme ji do salátové mísy, přidáme ořechy, umyté a osušené špenátové listy, celé olivy, na kostky nakrájenou fetu, zalijeme připraveným dresinkem a všechny suroviny promícháme.
-
4
Hotový salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.