Portugalské jablkové smaženky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 75 ml Olej olivový
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Pernod
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2333 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 219 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 101.1 mg
  • Draslík 224.1 mg
  • Vláknina 7789.1 mg
  • Vitamín A 7789.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 18.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. V míse je pokapeme citronovou šťávou, likérem a poprášíme cukrem. Promícháme a necháme 30 minut stát.

  • 2

    V misce prošleháme vejce, mléko, olivový olej a zbylý cukr. Vmícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Vymícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 30 minut odpočinout.

  • 3

    V rozehřátém oleji ve fritovacím hrnci smažíme kolečka jablek namočená v těstíčku dozlatova a dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku. Podáváme teplé, poprášené moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu