Portugalské jablkové smaženky
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Cukr krupice
- 150 ml Mléko polotučné
- 75 ml Olej olivový
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 l Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Pernod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2333 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 219 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 101.1 mg
- Draslík 224.1 mg
- Vláknina 7789.1 mg
- Vitamín A 7789.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 18.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. V míse je pokapeme citronovou šťávou, likérem a poprášíme cukrem. Promícháme a necháme 30 minut stát.
-
2
V misce prošleháme vejce, mléko, olivový olej a zbylý cukr. Vmícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Vymícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 30 minut odpočinout.
-
3
V rozehřátém oleji ve fritovacím hrnci smažíme kolečka jablek namočená v těstíčku dozlatova a dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku. Podáváme teplé, poprášené moučkovým cukrem.