Houboví taliáni
Suroviny
- 400 g Slanina vepřová
- 800 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Koření klobásové
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 8 ks Vepřová střeva tenká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 73 g
- Sodík 855 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 502.2 mg
- Draslík 1057.8 mg
- Vláknina 10710.6 mg
- Vitamín A 10710.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umeleme polovinu hub, druhou pokrájíme a umeleme s 3 vejci natvrdo.
-
2
Zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli na sádle, přidáme kostičky slaniny a osmahneme. Přisypeme mouku a znovu osmahneme.
-
3
Přidáme k houbové směsi, okořeníme, přidáme utřený česnek, syrové vajíčko a osolíme.
-
4
Promícháme a plníme do vepřových střívek.
-
5
Taliány 15 minut vaříme.