Houboví taliáni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Slanina vepřová
  • 800 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Koření klobásové
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Vepřová střeva tenká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 502.2 mg
  • Draslík 1057.8 mg
  • Vláknina 10710.6 mg
  • Vitamín A 10710.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme polovinu hub, druhou pokrájíme a umeleme s 3 vejci natvrdo.

  • 2

    Zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli na sádle, přidáme kostičky slaniny a osmahneme. Přisypeme mouku a znovu osmahneme.

  • 3

    Přidáme k houbové směsi, okořeníme, přidáme utřený česnek, syrové vajíčko a osolíme.

  • 4

    Promícháme a plníme do vepřových střívek.

  • 5

    Taliány 15 minut vaříme.

Komentáře k receptu