Hovězí maso na kari s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 133.3 mg
- Vláknina 2882 mg
- Vitamín A 2882 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do misky, zalijeme sójovou omáčkou a necháme 10 minut marinovat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso a za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, dokud se neodpaří voda. Přidáme kari koření, cukr a nudličky pórku. Směs stále mícháme, Když pórek začne vadnout, ale je ještě zelený, dochutíme směs Vegetou a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme, necháme velmi krátce prohřát a podáváme.