Hovězí maso na kari s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 3 ks Cibule
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 133.3 mg
  • Vláknina 2882 mg
  • Vitamín A 2882 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do misky, zalijeme sójovou omáčkou a necháme 10 minut marinovat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso a za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, dokud se neodpaří voda. Přidáme kari koření, cukr a nudličky pórku. Směs stále mícháme, Když pórek začne vadnout, ale je ještě zelený, dochutíme směs Vegetou a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme, necháme velmi krátce prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu