Sledi s jablky v majonéze
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 948 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 86 g
- Sodík 1141 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 237.8 mg
- Vláknina 6024.2 mg
- Vitamín A 6024.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.7 mg
- Vitamín E 10 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasolené sledě vymačkáme, nakrájíme na kousky, dáme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Pomeranče oloupeme, oddělíme měsíčky od sebe, nakrájíme je na malé kousky a dáme do misky ke sleďům. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky a spolu s drobně nakrájenými okurkami přidáme do misky.
-
2
Všechny suroviny v misce smícháme dohromady, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme ještě medem, přidáme majonézu, nasekanou petrželovou nať a ještě jednou důkladně promícháme.