Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jelení maso
  • 200 g Kančí maso
  • 200 g Játra vepřová
  • 200 g Vepřové ledvinky
  • 200 g Vepřové srdce
  • 250 g Vepřový bok uzený
  • 600 g Cibule
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 20 g Feferony
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Kmín drcený
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 1 ks Masox
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1361 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 369.7 mg
  • Draslík 1049 mg
  • Vláknina 11085 mg
  • Vitamín A 11085 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení maso, kančí maso, kančí srdce, ledvinku a játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Nemáme-li kančí vnitřnosti, použijeme vepřové. Uzený bůček nakrájíme na menší hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci na sádle osmažíme cibuli dožluta, přisypeme hranolky bůčku, osmahneme, přidáme kančí a jelení maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a chvíli smažíme. Přimícháme feferonku, kmín, podlijeme troškou vody a dusíme 30 minut. Potom přidáme ledvinku, játra, srdce, ochutíme česnekem, kostkou masoxu, přilijeme vodu a dodusíme. Díky dostatečnému množství cibule a mleté papriky by měl být guláš přiměřeně hustý. Hustotu regulujeme vodou.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu