Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem
Suroviny
- 300 g Jelení maso
- 200 g Kančí maso
- 200 g Játra vepřová
- 200 g Vepřové ledvinky
- 200 g Vepřové srdce
- 250 g Vepřový bok uzený
- 600 g Cibule
- 150 g Sádlo škvařené
- 20 g Feferony
- 50 g Paprika mletá sladká
- 20 g Kmín drcený
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Sůl
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
- 1 ks Masox
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1361 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 369.7 mg
- Draslík 1049 mg
- Vláknina 11085 mg
- Vitamín A 11085 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení maso, kančí maso, kančí srdce, ledvinku a játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Nemáme-li kančí vnitřnosti, použijeme vepřové. Uzený bůček nakrájíme na menší hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci na sádle osmažíme cibuli dožluta, přisypeme hranolky bůčku, osmahneme, přidáme kančí a jelení maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a chvíli smažíme. Přimícháme feferonku, kmín, podlijeme troškou vody a dusíme 30 minut. Potom přidáme ledvinku, játra, srdce, ochutíme česnekem, kostkou masoxu, přilijeme vodu a dodusíme. Díky dostatečnému množství cibule a mleté papriky by měl být guláš přiměřeně hustý. Hustotu regulujeme vodou.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.