Kuře dušené s paprikou na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 450 g Kuřecí prsa
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 756.6 mg
  • Vláknina 4294.7 mg
  • Vitamín A 4294.7 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo ji narájenou rozdělíme na dílky. Kuřecí prsa nakrájíme na silnější nudličky, papriku očistíme od jádřince, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejně velké kousky jako maso.

  • 2

    Potom na trošce oleje osmahneme cibulku dozlatova, přidáme k ní na pánev kousky masa a nakrájenou papriku a za stálého míchání restujeme až do doby, kdy kousky kuřete zbělají. Potom vše ochutíme solí a kari kořením a ještě chvíli restujeme.

  • 3

    Nakonec podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zalijeme solamylem, který jsme rozmíchali s troškou vody, důkladně promícháme a dusíme ještě 15 minut.

  • 4

    Takto připravené kuře podáváme horké s různými přílohami - například s rýží, bramborami, ale také se zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu