Telecí guláš zapečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Husí sádlo
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Petržel - nať
  • 100 g Pórek
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 kg Telecí hruď
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 253.3 mg
  • Draslík 1153.5 mg
  • Vláknina 4506.8 mg
  • Vitamín A 4506.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme maso, posypeme je solí, opečeme tak, aby se zatáhlo a trochu zhnědlo. Potom posypeme moukou, zapražíme, přidáme mletou papriku a za občasného míchání přidáváme na tenké plátky nakrájenou zelenou papriku, na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Vše zalijeme studenou vodou. Hrnec přiklopíme poklicí a maso na mírném ohni dusíme přibližně 60 minut. Těsně před dovařením do guláše přimícháme nasekanou petrželovou nať.

  • 2

    Bramborové placky naskládáme na dno zapékací mísy, polijeme je gulášem, na guláš naskládáme zase bramborové placky. Zapékací mísu s jídlem vložíme do horké trouby a necháme zapéct 20 minut.

  • 3

    Zapečený guláš rozdělíme podle porcí, které pokládáme na talíře, každou porci ozdobíme nasekaným pórkem a podáváme.

Komentáře k receptu