Vepřové kotlety plněné zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 37 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 164.8 mg
- Draslík 976.4 mg
- Vláknina 7572.5 mg
- Vitamín A 7572.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Do kotlet nařízneme kapsu a do každé vložíme plátek šunky a připravenou zelnou náplň. Uzavřeme párátky nebo jehlami.
-
2
Kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. V kastrole na rozehřátém tuku je za občasného podlévání horkou vodou a přelévání šťávou pečeme doměkka.
-
3
Příprava náplně: Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s očištěným, na nudličky nakrájeným zelím. Osladíme, ochutíme octem a přilijeme trochu oleje. Vše dobře promícháme.
-
4
Pokrm můžeme podávat s bramborovu kaší nebo s chlupatými knedlíky.