Vepřové kotlety plněné zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 100 g Šunka dušená
  • 60 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 164.8 mg
  • Draslík 976.4 mg
  • Vláknina 7572.5 mg
  • Vitamín A 7572.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Do kotlet nařízneme kapsu a do každé vložíme plátek šunky a připravenou zelnou náplň. Uzavřeme párátky nebo jehlami.

  • 2

    Kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. V kastrole na rozehřátém tuku je za občasného podlévání horkou vodou a přelévání šťávou pečeme doměkka.

  • 3

    Příprava náplně: Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s očištěným, na nudličky nakrájeným zelím. Osladíme, ochutíme octem a přilijeme trochu oleje. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Pokrm můžeme podávat s bramborovu kaší nebo s chlupatými knedlíky.

Komentáře k receptu