Nádivka do kuřete z macesu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Celer - nať
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 60 g Husí sádlo
  • 200 g Maces - nekvašený chléb
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 269.8 mg
  • Vláknina 3624.3 mg
  • Vitamín A 3624.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maces namočíme na 15 minut do studené vody, potom vymačkáme zbytečnou vodu, rozšleháme na hladkou a jemnou kaši.

  • 2

    Celer a mrkev oškrabeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na malé kostky, které spolu s celerem a mrkví v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme, následně necháme vychladnout.

  • 3

    Smícháme s připravenou studenou kaší, do níž rozklepneme vejce, přidáme drobně pokrájený česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme, nakonec vmícháme drobně krájenou celerovou nať, všechny suroviny dobře promícháme.

Komentáře k receptu