Paprikové telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 600 g Telecí kýta
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 153.6 mg
  • Draslík 683.5 mg
  • Vláknina 1108.3 mg
  • Vitamín A 1108.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Řízky opečeme na rozehřátém másle a oleji po obou stranách, vyjmeme a uchováme na teplém místě.

  • 3

    Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec do šťávy vmícháme zakysanou smetanu, přidáme řízky a podusíme je doměkka.

Komentáře k receptu