Kuřecí řízky po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 41 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 2928.1 mg
- Vláknina 16941.2 mg
- Vitamín A 16941.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme nejméně na 30 minut do vody. Cibuli oloupeme, v pánvi na rozpáleném sádle (50 g) osmažíme do zlatova, přidáme scezené houby, podusíme asi 15 minut.
-
2
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme, opepříme, posypeme je moukou z obou stran. V pánvi rozpálíme olej, z obou stran maso osmažíme do zlatova.
-
3
Opečené řízky naskládáme na jinou pánev nebo do hrnce, přidáme scezené houby s cibulí, zalijeme vínem a pod poklici za občasného míchání dusíme 30 minut.
-
4
Hotové řízky stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut pod poklicí a následně dělíme porce na talíře, které s vhodnou přílohou a plátky citronu podáváme.