Jehněčí hřbet s chřestem
Suroviny
- 50 g Ředkvička
- 500 g Jehněčí hřbet
- 50 g Lišky čerstvé
- 100 g Čočka klíčky
- 100 g Pšenice Špalda
- 100 g Hrachové lusky
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 8 ks Chřest bílý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 42 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 462.8 mg
- Vláknina 2255.8 mg
- Vitamín A 2255.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do jehněčího hřbetu vetřeme sůl a pepř. Poté na pánvi rozpálíme olej a maso z každé strany lehce opečeme. Hřbet dáme do pekáče, posypeme rozmarýnem, přidáme k němu máslo a dáme péct do trouby na 130 stupňů. Pečeme, dokud není vnitřní teplota masa cca 50 stupňů. To zaručí šťavnaté, avšak upečené maso.
-
2
Čočku smícháme se špaldou, zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a dáme stranou.
-
3
Lusky hrášku s chřestem ponoříme na půl minuty do vroucí vody, vyndáme a ihned zchladíme ledem. Zelenina tak zůstane křupavá. Hrášek vylouskáme, chřest nasekáme nadrobno a v míse smícháme. Přidáme na plátky nakrájenou ředkvičku a plátky lišek. Dochutíme solí a pepřem.
-
4
Nakonec nakrájíme maso na plátky, na talíři ozdobíme zeleninou a přidáme přílohu z čočky.