Salát s tagliatelle a zeleninou
Suroviny
- 150 g Mrkev kořen
- 300 g Brokolice
- 150 g Tagliatelle
- 200 g Rajčata
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Máta
- 8 ks Šalvěj čerstvá
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Meduňka
- 0.5 hrst Tymián čerstvý
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 10 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 104 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 510.7 mg
- Vláknina 10974.5 mg
- Vitamín A 10974.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme papriku, nakrájíme ji na čtvrtky a zbavíme jader. Slupkou nahoru ji vložíme na plech, který dáme do střední části trouby a papriku 7 minut grilujeme, dokud se na slupce netvoří puchýřky a nezačne černat. Poté papriku vyjmeme, překryjeme vlhkou utěrkou, odložíme stranou a necháme vychladnout. Poté ji oloupeme a pokrájíme na podélné proužky.
-
2
Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na tenká kolečka. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme 2 lžíce olivového oleje, přivedem k varu a vložíme tagliatelle, které uvaříme al dente dle návodu na obalu. Na poslední 4 minuty varu vložíme k těstovinám mrkev a brokolici. Poté vše scedíme, vložíme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychlanout. Občas nudle se zeleninou promícháme, aby se neslepily.
-
3
Omyjeme rajčata, ostraníme okolí slupky, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Slupku oloupeme, rajčata překrojíme napůl, zbavíme jader a dužinu nakrájíme nadrobno. Petrželku, tymián, meduňku, mátu, šalvěj a bazalku opláchneme a otrháme lístky. Mátu a šalvěj najemno nasekáme. Tymián, meduňku a petrželku nasekáme nahrubo. Bazalku natrháme na menší kousky.
-
4
V pánvi rozpálíme zbytek oleje a papriku s rajčaty na něm osmahneme. Přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Směs přidáme k těstovinám, přimícháme bylinky a ihned podáváme.