Salát s tagliatelle a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mrkev kořen
  • 300 g Brokolice
  • 150 g Tagliatelle
  • 200 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Máta
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Meduňka
  • 0.5 hrst Tymián čerstvý
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 10 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 510.7 mg
  • Vláknina 10974.5 mg
  • Vitamín A 10974.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme papriku, nakrájíme ji na čtvrtky a zbavíme jader. Slupkou nahoru ji vložíme na plech, který dáme do střední části trouby a papriku 7 minut grilujeme, dokud se na slupce netvoří puchýřky a nezačne černat. Poté papriku vyjmeme, překryjeme vlhkou utěrkou, odložíme stranou a necháme vychladnout. Poté ji oloupeme a pokrájíme na podélné proužky.

  • 2

    Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na tenká kolečka. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme 2 lžíce olivového oleje, přivedem k varu a vložíme tagliatelle, které uvaříme al dente dle návodu na obalu. Na poslední 4 minuty varu vložíme k těstovinám mrkev a brokolici. Poté vše scedíme, vložíme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychlanout. Občas nudle se zeleninou promícháme, aby se neslepily.

  • 3

    Omyjeme rajčata, ostraníme okolí slupky, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Slupku oloupeme, rajčata překrojíme napůl, zbavíme jader a dužinu nakrájíme nadrobno. Petrželku, tymián, meduňku, mátu, šalvěj a bazalku opláchneme a otrháme lístky. Mátu a šalvěj najemno nasekáme. Tymián, meduňku a petrželku nasekáme nahrubo. Bazalku natrháme na menší kousky.

  • 4

    V pánvi rozpálíme zbytek oleje a papriku s rajčaty na něm osmahneme. Přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Směs přidáme k těstovinám, přimícháme bylinky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu