Spaghettini s paprikou a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Spaghettini
  • 400 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 0.5 hrst Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 230.6 mg
  • Vláknina 8363.8 mg
  • Vitamín A 8363.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 141.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme papriky, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Papriky rozkrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a stroužky utřeme. Mozzarellu nakrájíme na středně silné plátky.

  • 2

    Opláchneme tymián, osušíme, otrháme lístky a nahrubo je nasekáme. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme papriku a na středně silném ohni ji zprudka osmažíme.

  • 3

    K paprice přídáme česnek, polovinu tymiánu, citronovou kůru a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, stáhneme z plotny a přendáme do větší mísy. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC).

  • 4

    Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy, kde je smícháme s paprikou a dalšími surovinami.

  • 5

    Vezmeme zapékací mísu, do které vložíme spaghettini s paprikou, poklademe plátky mozzarelly, posypeme zbylým tymiánem a pokapeme olivovým olejem.

  • 6

    Zapékací mísu vložíme do trouby a 8 - 10 minut zapékáme. Když se sýr roztaví a trochu zhnědne, mísu vyjmeme, nákyp upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu