Spaghettini s paprikou a mozzarellou
Suroviny
- 300 g Těstoviny Spaghettini
- 400 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 0.5 hrst Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 21 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 230.6 mg
- Vláknina 8363.8 mg
- Vitamín A 8363.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme papriky, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Papriky rozkrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a stroužky utřeme. Mozzarellu nakrájíme na středně silné plátky.
-
2
Opláchneme tymián, osušíme, otrháme lístky a nahrubo je nasekáme. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme papriku a na středně silném ohni ji zprudka osmažíme.
-
3
K paprice přídáme česnek, polovinu tymiánu, citronovou kůru a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, stáhneme z plotny a přendáme do větší mísy. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC).
-
4
Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy, kde je smícháme s paprikou a dalšími surovinami.
-
5
Vezmeme zapékací mísu, do které vložíme spaghettini s paprikou, poklademe plátky mozzarelly, posypeme zbylým tymiánem a pokapeme olivovým olejem.
-
6
Zapékací mísu vložíme do trouby a 8 - 10 minut zapékáme. Když se sýr roztaví a trochu zhnědne, mísu vyjmeme, nákyp upravíme na talíře a podáváme.