Kančí guláš s perníkem
Suroviny
- 200 g Cibule
- 1000 g Kančí maso
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
- 20 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 150 g Sádlo škvařené
- 2 g Bobkový list
- 200 g Houby čerstvé
- 3 g Nové koření celé
- 4 g Jalovec
- 5 g Zázvor celý
- 20 g Paprika mletá sladká
- 3 g Pepř černý celý
- 100 g Perník
- 80 g Protlak rajčatový
- 1300 ml Vývar z hovězích kostí
- 40 ml Ocet vinný
- 50 ml Rum
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2073 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 68.1 mg
- Draslík 1219.7 mg
- Vláknina 7036 mg
- Vitamín A 7036 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Celý pepř, nové koření, zázvor, jalovec a bobkový list umeleme, smícháme se solí (cca 3 lžičky) a mletou sladkou paprikou, maso potřeme octem a obalíme ve směsi koření. Necháme uležet několik hodin. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme a perník nastrouháme. Maso otřeme a nakrájíme na kostky.
-
2
V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme aspoň hodinu. Nyní přidáme houby, česnek, rajčatový protlak, zahustíme strouhaným perníkem, ochutíme rumem, solí, pepřem, ovoníme majoránkou a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými těstovinami.