Kančí guláš s perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Kančí maso
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 200 g Houby čerstvé
  • 3 g Nové koření celé
  • 4 g Jalovec
  • 5 g Zázvor celý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Pepř černý celý
  • 100 g Perník
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 1300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 40 ml Ocet vinný
  • 50 ml Rum
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2073 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 1219.7 mg
  • Vláknina 7036 mg
  • Vitamín A 7036 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Celý pepř, nové koření, zázvor, jalovec a bobkový list umeleme, smícháme se solí (cca 3 lžičky) a mletou sladkou paprikou, maso potřeme octem a obalíme ve směsi koření. Necháme uležet několik hodin. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme a perník nastrouháme. Maso otřeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme aspoň hodinu. Nyní přidáme houby, česnek, rajčatový protlak, zahustíme strouhaným perníkem, ochutíme rumem, solí, pepřem, ovoníme majoránkou a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu