Vepřový jazyk vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1333 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 151.5 mg
- Draslík 391.2 mg
- Vláknina 702.4 mg
- Vitamín A 702.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové jazyky očistíme, opláchneme, vložíme do vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř a rozkrájenou cibuli a uvedeme do varu. Pod poklicí zvolna vaříme doměkka.
-
2
Uvařené jazyky vyjmeme, ve studené vodě zchladíme, oloupeme, zbavíme podjazyčí, křupavek a kostiček a vložíme zpět do procezeného vývaru.
-
3
Jazyky krájíme až při podávání.