Dušené vepřové bifteky v zelí
Suroviny
- 600 g Zelí kysané
- 600 g Vepřový bok
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 935 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 93 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 230.7 mg
- Draslík 323.2 mg
- Vláknina 258.3 mg
- Vitamín A 258.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a scedíme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na kousky, umeleme a v míse smícháme se solí, pepřem, 1 lžící hladké mouky a 2 vejci. Vše dobře promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme bifteky, které opečeme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách. Po opečení bifteky vložíme do kastrolu, podlijeme horkou vodou, vmícháme mletou papriku a chvíli zvolna dusíme.
-
4
Potom přidáme uvařené zelí, ocet, cukr, podle potřeby podlijeme vodou a povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme.
-
5
Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.