Zapékaná zelenina z Nice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Cuketa
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Olivy černé
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 918 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 697.4 mg
  • Vláknina 9138.3 mg
  • Vitamín A 9138.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zapékací míse smícháme omyté, na kolečka nakrájené cukety s procezenými rajčaty, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem a solí. Pokapeme olejem a promícháme.

  • 2

    Zeleninu můžeme okořenit provensálskými bylinkami, posypeme ji olivami a opepříme.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Asi po 10 minutách pečení přisypeme kapary.

  • 4

    Zapékanou zeleninu posypeme nasekanou bazalkou a podáváme teplou nebo studenou.

Komentáře k receptu