Kančí guláš se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí kýta
  • 200 g Šunka dušená
  • 400 g Cibule
  • 120 g Olej rostlinný
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 180 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 600 g Bramborový knedlík
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 265.1 mg
  • Vláknina 5461.7 mg
  • Vitamín A 5461.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu bez kosti nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, sýr nastrouháme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, šunku, cibuli, pár minut smažíme. Posypeme mletou paprikou, moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a doplníme bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu