Chléb se špaldovou moukou z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 2 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 48.9 mg
- Vláknina 803.8 mg
- Vitamín A 803.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
-
3
Během míchání je nutné kontrolovat hustotu těsta. Pokud je příliš tuhé, přidáme vodu. Špaldová mouka má totiž hodně hrubé vlákniny, která vodou bobtná.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu nebo na vařečce vychladnout.
-
5
Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.