Vařený kapr s cibulovým máslem
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Nové koření celé
- 0.25 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 105 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 968.1 mg
- Vláknina 5244.4 mg
- Vitamín A 5244.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidáme koření a citronovou šťávu. Povaříme 5 minut, vložíme očištěné a omyté porce kapra a vaříme 15 minut doměkka.
-
2
Cibulové máslo: Očištěné cibulky vsypeme do pánve, zalijeme vínem, opepříme a zvolna vaříme doměkka a do odpaření části vína. Potom zmírníme příkon tepla a metličkou vešleháme změklé máslo, aby se příliš nerozehřálo, ale spojilo s cibulkami v krémovitou omáčku.
-
3
Měkké porce kapra upravíme na talíře a přelijeme cibulovou omáčkou.