Chléb z podmáslí z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 2 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 18.5 mg
- Vláknina 5070.8 mg
- Vitamín A 5070.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vodu s podmáslím.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stikneme tlačítko Start.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Chléb nepřikrýváme.