Chléb z podmáslí z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Droždí sušené
  • 180 g Mouka žitná bílá
  • 420 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1.5 dl Mléko - podmáslí
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 18.5 mg
  • Vláknina 5070.8 mg
  • Vitamín A 5070.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vodu s podmáslím.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stikneme tlačítko Start.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Chléb nepřikrýváme.

Komentáře k receptu