Rybí špízy na kari
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 0.8 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 3 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 40.7 mg
- Draslík 76.8 mg
- Vláknina 943.3 mg
- Vitamín A 943.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kousky nakrájíme rybí maso.
-
2
Smícháme v misce pepř, sůl, kari, zázvor, med, olivový olej a šťávu z půl citronu. Vše promícháme a 30 minut necháme odležet.
-
3
Rybí kousky obalíme v připravené marinádě.
-
4
Poté napichujeme společně s rajčátky na špízy.
-
5
Na rozehřátém oleji smažíme a ihned podáváme.