Kančí guláš s hráškem
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 200 g Cibule
- 900 g Kančí maso
- 300 g Hrášek
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín celý
- 2 g Majoránka
- 160 g Sádlo škvařené
- 200 g Houby čerstvé
- 50 g Mouka polohrubá
- 15 g Paprika mletá sladká
- 4 g Paprika mletá pálivá
- 1200 ml Voda pitná
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 33 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 25.9 mg
- Draslík 770.1 mg
- Vláknina 15375.3 mg
- Vitamín A 15375.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci roztavíme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou papriku, rozpustíme v tuku, přilijeme vodu, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem a vaříme téměř doměkka. Mezitím v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přidáme hrášek, houby a zvolna osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a obsah pánve nalijeme do hrnce. Ihned promícháme, provaříme, zmírníme oheň, ovoníme majoránkou a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.