Kančí guláš s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 200 g Cibule
  • 900 g Kančí maso
  • 300 g Hrášek
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 2 g Majoránka
  • 160 g Sádlo škvařené
  • 200 g Houby čerstvé
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Paprika mletá pálivá
  • 1200 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 25.9 mg
  • Draslík 770.1 mg
  • Vláknina 15375.3 mg
  • Vitamín A 15375.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci roztavíme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou papriku, rozpustíme v tuku, přilijeme vodu, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem a vaříme téměř doměkka. Mezitím v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přidáme hrášek, houby a zvolna osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a obsah pánve nalijeme do hrnce. Ihned promícháme, provaříme, zmírníme oheň, ovoníme majoránkou a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.

Komentáře k receptu