Ďábelské kuře
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 stroužek Česnek
- 6 plátek Sýr Eidam cihla 30%
- 1 kg Kuřecí prsa
- 1 hrnek Víno červené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 129.5 mg
- Draslík 758.7 mg
- Vláknina 136.3 mg
- Vitamín A 136.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme a česnekem se solí potřeme kuřecí prsa, obalíme v mouce, posypeme pepřem, paprikou a kari.
-
2
Rozškvaříme slaninu na oleji, vyjmeme a na zbytku tuku osmahneme porce kuřete. Podlijeme vínem a dopečeme.
-
3
Do zapékací mísy dáme měkké maso, poklademe plátky slaniny, sýra, přidáme škvarky, zalijeme zbylým vínem z pánve a zapečeme dozlatova.