Vafle z pivního těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 60 g Cukr krupice
  • 200 g Šunka uzená
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kari koření
  • 0.5 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř bílý celý
  • 4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 286.1 mg
  • Vláknina 5384.2 mg
  • Vitamín A 5384.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, vsypeme cukr, přidáme vejce, vlijeme pivo, pomerančovou šťávu, dvě lžíce oleje, podle chuti, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, vše dohromady vyšleháme do hladké hmoty. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odležet.

  • 2

    Uzenou šunku nakrájíme na velmi tenké plátky, které pokládáme na suchou pánev, do křupava je opečeme.

  • 3

    Pečicí formu na vafle potřeme trochou oleje, rozehřejeme a nalijeme dostatečné množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Hotové vafle udržujeme teplé.

  • 4

    Hotové vafle podle porcí rozložíme na talíře, na ně poklademe horké šunkové plátky, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu