Krabí maso s bambusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Bambusové výhonky
  • 400 g Krab
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Weisu
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1321 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 119.8 mg
  • Draslík 1457 mg
  • Vláknina 10300 mg
  • Vitamín A 10300 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné krabí maso nadrobno nakrájíme a promícháme s bílkem, škrobem rozmíchaným s trochou vody a se solí. Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Maso vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Do pánve vložíme bambusové výhonky a pórek, obojí nakrájené na plátky. Zalijeme trochou vývaru a po chvíli přidáme měkké maso. Ochutíme vínem, wei-su, solí a zahustíme zbylým škrobem rozmíchaný s trochou vody.

Komentáře k receptu