Chobotnicový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chobotnice
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Citrony
  • 10 ks Brambory
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Badyán
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 1522.1 mg
  • Vláknina 34441.5 mg
  • Vitamín A 34441.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme.

  • 2

    Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili.

  • 3

    Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme.

  • 4

    Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu