Chléb mrkvový s kmínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Mrkev kořen
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 45.9 mg
  • Vláknina 2534.5 mg
  • Vitamín A 2534.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme nastrouhanou mrkev, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu