Chléb mrkvový s kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 72 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 45.9 mg
- Vláknina 2534.5 mg
- Vitamín A 2534.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme nastrouhanou mrkev, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.