Kyperský chléb se sýrem Jadel a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Sýr bílý jadel 38%
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 13.6 mg
  • Vláknina 358.9 mg
  • Vitamín A 358.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nakrájíme na velmi malé kousky.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl, kousky sýra a mátu. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu