Kyperský chléb se sýrem Jadel a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 11 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 13.6 mg
- Vláknina 358.9 mg
- Vitamín A 358.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nakrájíme na velmi malé kousky.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl, kousky sýra a mátu. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.