Candát ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 1 kg Candát obecný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 206 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 46.1 mg
  • Draslík 258 mg
  • Vláknina 9066.5 mg
  • Vitamín A 9066.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného candáta omyjeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Očistíme a na kroužky nakrájíme jarní cibulky. Polovinu dáme do břišní dutiny candáta.

  • 3

    Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Tymián, rozmarýn, petrželku omyjeme a vhodíme ji se zbylou jarní cibulkou, mrkví a bobkovým listem do hrnce. Podlijeme vývarem, bílým vínem, přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut.

  • 4

    Na 180 stupňů předehřejeme troubu, candáta vložíme do pekáče a přelijeme horkým vývarem. Zakrytou rybu pečeme 30 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 5

    Vývar přecedíme a v otevřeném hrnci necháme třetinu odpařit. Přidáváme nakrájené máslo za stálého šlehání, dokud nebude krémová omáčka.

  • 6

    Candáta podáváme s máslovou omáčkou.

Komentáře k receptu