Candát ve vývaru
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 0.25 l Víno bílé
- 0.25 l Vývar zeleninový
- 1 kg Candát obecný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 206 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 46.1 mg
- Draslík 258 mg
- Vláknina 9066.5 mg
- Vitamín A 9066.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného candáta omyjeme, osolíme a opepříme.
-
2
Očistíme a na kroužky nakrájíme jarní cibulky. Polovinu dáme do břišní dutiny candáta.
-
3
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Tymián, rozmarýn, petrželku omyjeme a vhodíme ji se zbylou jarní cibulkou, mrkví a bobkovým listem do hrnce. Podlijeme vývarem, bílým vínem, přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut.
-
4
Na 180 stupňů předehřejeme troubu, candáta vložíme do pekáče a přelijeme horkým vývarem. Zakrytou rybu pečeme 30 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
5
Vývar přecedíme a v otevřeném hrnci necháme třetinu odpařit. Přidáváme nakrájené máslo za stálého šlehání, dokud nebude krémová omáčka.
-
6
Candáta podáváme s máslovou omáčkou.