Pstruh v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 20 g
- Sodík 196658 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 1126.4 mg
- Vláknina 1015 mg
- Vitamín A 1015 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 250 stupňů předehřejeme troubu.
-
2
Smícháme v míse rozmarýn, mořskou sůl, tymián a prolisovaný česnek.
-
3
Očištěné a vykuchané pstruhy omyjeme, posypeme bylinkovou solí a opepříme. Do břicha ryb dáme koriandr.
-
4
Do pánve nasypeme polovinu bylinkové soli, na ni položíme rybu a přikryjeme zbylou solí. Pekáč dáme do trouby a 25 minut pečeme. Poté necháme dojít 10 minut.
-
5
Solný krunýř rozlomíme, rybu vyndáme a dáme na tác. Odstraníme hlavu, ocas, stáhneme kůži a vykostíme filety.
-
6
Podáváme horké.