Pstruh v soli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Sůl mořská
  • 1.2 kg Pstruh
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 196658 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 1126.4 mg
  • Vláknina 1015 mg
  • Vitamín A 1015 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 250 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    Smícháme v míse rozmarýn, mořskou sůl, tymián a prolisovaný česnek.

  • 3

    Očištěné a vykuchané pstruhy omyjeme, posypeme bylinkovou solí a opepříme. Do břicha ryb dáme koriandr.

  • 4

    Do pánve nasypeme polovinu bylinkové soli, na ni položíme rybu a přikryjeme zbylou solí. Pekáč dáme do trouby a 25 minut pečeme. Poté necháme dojít 10 minut.

  • 5

    Solný krunýř rozlomíme, rybu vyndáme a dáme na tác. Odstraníme hlavu, ocas, stáhneme kůži a vykostíme filety.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu